11. desember 2020

Viktige endringer i retningslinjene for lagring i Google-kontoer

                                                                                                                                                                                              
Nye retningslinjer for lagring for kontoer som er inaktive eller der lagringskvoten er overskredet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Kjære Google-bruker
Vi skriver for å informere deg om at vi nylig har kunngjort nye retningslinjer for lagring for Google-kontoer som bruker Gmail, Google Drive (inkludert Google Dokumenter-, Regneark-, Presentasjoner-, Tegninger-, Skjemaer- og Jamboard-filer) og/eller Google Photos. Med disse endringene legger vi oss på linje med standard praksis i bransjen. Siden du tidligere har brukt ett eller flere av disse produktene i Google-kontolagringen din, ville vi informere deg om de nye retningslinjene i god tid før de trer i kraft 1. juni 2021. Nedenfor finner du et sammendrag av de nye retningslinjene. Du finner en fullstendig liste over endringene i denne brukerstøtteartikkelen.
Sammendrag av de nye retningslinjene (virksomme fra 1. juni 2021):
• Hvis du er inaktiv i 2 år (24 måneder) i Gmail, Drive eller Foto, kan vi slette innholdet i produktet eller produktene der du er inaktiv. Google One-abonnenter som er innenfor lagringskvoten sin og har god anseelse, blir ikke berørt av denne nye regelen om inaktivitet.
• Hvis du overskrider lagringsgrensen din i to år, kan vi slette innholdet ditt i Gmail, Drive og Foto.
Dette innebærer følgende for deg:
• Du blir ikke berørt av disse endringene med mindre du har vært inaktiv eller over lagringsgrensen din i to år. Siden denne regelen trer i kraft 1. juni 2021,. blir den tidligst håndhevet 1. juni 2023.
• Hvis du er inaktiv eller har overskredet lagringsgrensen etter 1. juni 2021, sender vi deg e-postpåminnelser og varsler før vi sletter noe.
• Selv hvis du er inaktiv eller har overskredet lagringsgrensen for én eller flere av disse tjenestene og innholdet ditt blir slettet, kan du fortsatt logge på.
• Merk: Retningslinjene for inaktive kontoer og kontoer som har overskredet lagringskvoten gjelder bare for private brukere av Google-tjenester. Retningslinjene for Google Workspace, G Suite for utdanning og G Suite for ideelle organisasjoner endres ikke foreløpig, og administratorer kan sjekke brukerstøtten for administratorer for å se retningslinjene for lagring for sitt abonnement.
Finn ut mer om hvordan du holder kontoen din aktiv
• Du kan lese mer om hvordan du holder deg aktiv i disse produktene, på denne siden i brukerstøtten.
• Med Inaktiv konto-kontroll kan du administrere innhold og varsle en tiltrodd kontakt hvis du slutter å bruke Google-kontoen din i en angitt periode (mellom 3 og 18 måneder). Merk: Den nye regelen om to års inaktivitet gjelder uansett hvilke innstillinger du har valgt i Inaktiv konto-kontroll. Du kan finne ut mer om disse endringene og metoder for å administrere kontoen din eller til noen du står nær, i brukerstøtten.
Finn ut hvordan du kan administrere lagringen din
• Finn ut mer om regelen for overskredet lagringskvote og hva som teller mot lagringskvoten.
• Du kan bruke den gratis lagringsbehandlingen i Google One-appen og på nettet for å se hvordan du bruker Google-kontolagringen din og frigjøre plass i Gmail, Google Drive og Google Photos.
Google-teamet ditt